Rökt majonnäs på svålen från Vindelnrökt Sidfläsk

Ingredienser:

 

1 äggula

1 msk dijonsenap

4 dl rapsolja

100 g fläsksvål från Vindelnrökt sidfläsk

0,5 msk sherryvinäger

1 msk vatten

Salt

 

 

 

Gör så här:

Börja med att skära av fläsksvålet från en bit Vindelnrökt sidfläsk (om du inte redan sparat en bit i frysen). Lägg svålet i en kastrull tillsammans med 1 dl rapsolja. Värm oljan på medelhög värme och låt fläsksvålet få lite färg. Dra sedan åt sidan och låt stå minst 30 min (väntar du längre får den mer röksmak).

 

Lägg äggula och dijonsenap i en bunke och vispa tills det blir lite fluffigt. Blanda sedan den ”rökta” oljan med resterande olja. Samtidigt som du vispar kraftigt häller du försiktigt ner olja (till en början droppvis, för att sedan hälla i en tunn stråle) i ägg och dijon-blandningen. Allt eftersom kommer majonnäsen att tjockna, om du tycker att den blir för tjock så häller du i vatten. Använd all olja.

 

Smaka av majonnäsen med sherryvinäger och salt.

 

 

 

 

 

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se