Råraka med kräm på Vindelnrökt Innanlår

Råraka:

400 g riven potatis

4 g salt

1 tsk grovmalen svartpeppar

 

Créme på

Vindelnrökt innanlår:

120 g fintärnat Vindelnrökt innanlår

2 st finstrimlade salladslökar

1/2 dl crème fraîche

1/2 dl majonnäs

1 tsk dijonsenap

2 tsk riven pepparrot

Salt

Svartpeppar

 

Picklad rödlök:

1 st tunt skivad rödlök

2 dl vatten

1/2 dl vitvinsvinäger

2 tsk honung

1 tsk salt

 

Gör så här:

Råraka:

Blanda potatisen med salt och peppar, stek på medelvärme i olja och smör tills den får fin färg på båda sidorna. Välj om du vill göra en stor eller flera små rårakor.

 

Créme:

Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

 

Picklad rödlök:

Koka upp vatten, vinäger, honung och salt. Ta bort pannan från spisen, lägg i rödlöksskivorna och låt dra cirka 30 minuter.

 

Servering:

Lägg en klick crème fraîche på varje råraka, toppa med sikrom eller löjrom och garnera med picklad rödlök.

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se