Raggmunkar med Vindelnrökt Sidfläsk och rårörda lingon

Ingredienser:

 

600g skivat Vindelnrökt sidfläsk

700 g fast potatis

4 dl standardmjölk

2 dl vetemjöl

1 st ägg

2 st äggulor

1 tsk salt

Smör till stekning

 

Rårörda lingon:

 

4 dl lingon

2 dl strösocker

 

Gör så här:

Börja med rårörda lingon. Lägg lingon och socker i en skål, rör om med jämna mellanrum tills sockret har smält.

 

Ta fram en bunke. Lägg i vetemjöl och salt, häll därefter på hälften av mjölken samtidigt som du vispar till en jämn smet. Vispa sedan i resten av mjölken och äggen.

 

Skala potatisen och riv den på ett rivjärn. Lägg potatisen i smeten och blanda runt.

 

Värm en stekpanna med en klick smör i, häll en skopa av raggmunksmeten i pannan och stek ett par minuter på varje sida. Se till att de får fin färg och blir lite krispiga. När du stekt alla raggmunkar steker du det Vindelnrökta sidfläsket hastigt i pannan tills de fått fin färg och blivit lite knapriga.

 

Servera raggmunkarna med det Vindelnrökta fläsket och lägg en sked rårörda lingon ovanpå. Smaklig måltid!

 

 

 

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se