Pizza med Vindelnrökt Fläskkarré

Ingredienser:

Ca. 4 portioner

 

1 st stor färdig pizzadeg

 

Topping

150 g Vindelnrökt fläskkarré, i tunna skivor

150 gram riven Västerbottensost

1 st stor portabellosvamp

2 st ägg

4 nävar bladspenat

1 msk olivolja

 

Snabb tomatsås

0,5 dl chilisauce

0,5 dl passerade tomater

 

 

 

Gör så här:

Börja med att blanda chilisås och passerade tomater till tomatsåsen. Skär Vindelnrökt karré i tunna skivor, portabellosvampen delar du på hälften och skär i skivor.

 

Slå på ugnen på 250 grader. Ta fram pizzabotten och rulla ut den på en plåt, börja med att skeda ut tomatsåsen och se till att det blir ett jämnt lager. Fördela sedan Västerbottensosten över pizzan. Lägg ut skivor av Vindelnrökt fläskkarré och svamp. Knäck äggen över pizzan med lite mellanrum.

 

Grädda pizzan i ugnen ca 8–12 minuter. Pizzan är klar när den har fått fin färg och botten är genomgräddad. Ta ut pizzan och garnera med bladspenat och ringla över olivolja. Servera och njut!

 

Tips!

För en extra krispig botten, baka pizzan på en pizzasten. Servera gärna pizzan med en fräsch pizzasallad.

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se