Pitabröd fyllda med Vindelnrökt Sidfläsk, renskav och orientdressing

Ingredienser Pitabröd:

 

200g skivat Vindelnrökt sidfläsk

1 pkt renskav

4 pitabröd

4 salladsblad

8 körsbärstomater, kvartade

1 röd lök, finstrimlad

rapsolja till stekning

 

 

Ingredienser Orientdressing:

 

1,5 dl majonnäs

1,5 dl crème fraiche

1 schalottenlök, finhackad

1 vitlöksklyfta, pressad

1 msk gräslök, finstrimlad

1,5 msk bostongurka

1 msk chili sauce

1 krm paprikapulver

1 krm cayennepeppar

1 krm tabasco

Salt och peppar

 

 

Gör så här:

Börja med att göra orientdressingen. Ta fram en skål och klicka i majonnäs och crème fraiche. Finhacka schalottenlök och finstrimla gräslök som läggs i skålen, pressa även ner en vitlöksklyfta. Blanda sedan ner samtliga ingredienser i skålen och smaka av med salt och peppar.

 

Skär det Vindelnrökta sidfläsket i mindre bitar och lägg i en skål.

 

Skölj 4 salladsblad, dela tomaterna i mindre bitar och finstrimla rödlöken. Spara i skålar.

 

Vid servering: Börja med att steka det Vindelnrökta sidfläsket i lite olja. När fläsket börjar få färg tillsätter du renskav. Fortsätt att steka tills skaven är genomstekt och börjat få färg. Värm pitabröden på sidan av stekhällen eller på annat sätt. Fyll bröden med ett salladsblad, fläsk och skav, tomater, rödlök och en klick orientdressing. Smaklig måltid!

 

 

 

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se