Pintxos med Vindelnrökt Skinka, picklad fänkål och chilimajonnäs

ca 12 pintxos

1 dl ättika

2 dl strösocker

3 dl vatten

1 fänkål, tunt skivad

 

2 äggulor

1 msk vitvinsvinäger

1 tsk salt

2 dl olja med neutral smak

2 tsk srirachasås (en sorts stark chilisås, går bra med mindre mängd tabasco men smaka av så det inte blir för starkt)

 

12 små padron-paprikor

1 msk rapsolja

1 tsk salt

 

200 g Vindelnrökt skinka, tunt skivad

baguette skuren i ca 2 cm tjocka skivor

 

Gör så här:

Den picklade fänkålen gör du bäst dagen innan eller låter den stå minst 6 timmar i kylen för att blir riktigt god. Koka upp vatten, socker och ättika. Låt svalna. Häll lagen över fänkålen och låt stå i kylen, ju längre desto bättre.

Gör chilimajonnäs genom att lägga äggulor, vinäger och salt i en skål och blanda ihop med en mixerstav eller elvisp, tillsätt sedan oljan droppvis. Vispa sist i srirachasåsen och ställ majonnäsen i kylen.

Stek padrones i olja, salta och ställ åt sidan.

Spritsa eller bred ut chilimajonnäsen på baguettskivorna. Lägg på lite av den picklade fänkålen. Ta ett grillspett och trä på en padron. Trä på lite Vindelnrökt skinka luftigt och sätt spettet i baguettskivan.

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se