Pintxos med Vindelnrökt Sidfläsk, grönkål och tryffel

ca 12 pintxos

 

200 g Vindelnrökt sidfläsk, utan svål

250 g grönkål

1 dl vispgrädde

tryffelsalt eller tryffelolja

 

Baguette snedskuren i centimetertjocka skivor

 

Gör så här:

Skär sidfläsket i 5 mm tjocka och ca 6 cm långa bitar, bryn på båda sidor i en stor stekpanna och lägg sedan fläsket på lite hushållspapper så det får rinna av. Fräs grönkålen i stekfettet från fläsket i samma stekpanna tills det blir glansigt och lite klarare i färgen. Häll på grädden och låt koka ihop något. Smaka av med tryffelsalt eller tryffelolja. Lägg upp på baguetteskivor med fläsket i botten.

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se