Pastasallad med Vindelnrökt picnicbog och örtdressing

Ingredienser Pastasallad:

 

400g Vindelnrökt picnicbog, tärnad

1 kruksallad

12 körsbärstomater, kvartade

6 dl pasta, kokt

150g majs

4 ägg, kokta

 

Ingredienser Krutonger:

 

4 skivor surdegsbröd eller annat ljust bröd

1 msk rapsolja

Salt och peppar

 

Ingredienser Örtdressing:

 

½ frp gräddfil

1 vitlöksklyfta, pressad

2 msk kallpressad rapsolja, eller olivolja

1 msk citronsaft

1 tsk honung

3 msk färska örter, hackade t.ex. gräslök och persilja

Salt och peppar

 

 

Gör så här:

Börja med krutongerna. Skär 4 tjocka skivor bröd och dela det i mindre bitar med händerna. Lägg på en ugnsfast plåt och droppa över rapsolja. Krydda med lite salt och peppar. Kör i ugnen på 200 grader tills krutongerna känns krispiga och har fått fin färg.

 

Örtdressing: I en skål blandar du gräddfil, rapsolja, citronsaft, honung och hackade örter. Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar.

 

Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg äggen i kokande vatten och koka ca 6-8 min.

 

Skär Vindelnrökt picnicbog i 1 cm x 1cm stora kuber. Skölj och torka sallad, riv sedan i mindre bitar. Dela äggen på hälften och skär tomater i mindre bitar. Häll av vätskan från majsen.

 

Vid servering: Ta fram en stor bunke, blanda pasta, sallad, tärnad Vindelnrökt picnicbog, tomater och majs. Klicka på lite av örtdressingen och blanda om försiktigt. Fördela salladen på tallrikar och toppa med krutonger, ägghalva och extra dressing. Smaklig måltid!

 

 

 

 

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se