Pasta carbonara med Vindelnrökt Sidfläsk

4 portioner

 

400 gram pasta

4 ägg

1 msk olivolja

25 gram smör

2 klyftor vitlök, hela

300 gram Vindelnrökt sidfläsk, skivat eller tärnat

50 gram riven Parmesan

50 gram riven Västerbottenost

(alt 100 g av favoritosten)

svartpeppar ur kvarn

rivet skal från 1/2 citron

salt

 

Gör så här:

Koka upp lättsaltat vatten under lock i en kastrull. När vattnet kokat upp lägg ned pastan och koka enligt anvisningen på förpackningen. Vispa ihop äggen med lite salt under tiden som pastan kokar.

 

Värm olja och smör i en kastrull och lägg i vitlöksklyftor och Vindelnrökt sidfläsk. Fräs tills allt mjuknat utan att ta färg, ca 5 minuter. Ta bort vitlöken ur pannan. Häll över den färdigkokta pastan i kastrullen med Vindelnrökt sidfläsk. Rör om och dra kastrullen från värmen.

 

Häll äggsmeten i kastrullen, tillsätt hälften av de båda ostsorterna och strö över svartpeppar och rivet citronskal. Rör om tills äggsmeten börjar stelna men fortfarande är krämig. Rör ner det mesta av den resterande osten men spara gärna lite som du strör över pastan vid servering tillsammans med grovmalen svartpeppar.

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se