Ört- och färskostfylld Vindelnrökt Fläskkarré

Ingredienser:

 

150g färskost

2 tsk dijonsenap

1 msk gräslök, finhackad

1 msk persilja, finhackad

4 msk syltlök, finhackad

1 krm sherryvinäger, eller annan vinäger

1 msk syltlök, finhackad

1 msk persilja

8 tunna skivor Vindelnrökt fläskkarré ca 160g

Salt och peppar

 

 

 

Gör så här:

Börja med att finhacka örter och syltlök, lägg i en skål. Blanda ner färskost, dijonsenap och vinäger. Rör om och smaka av med salt och peppar.

 

Skiva 8 så tunna skivor Vindelnrökt fläskkarré som du kan. Lägg ut en ca 20 x 30 cm stor bit plastfilm på en skärbräda. Placera skivorna av den Vindelnrökta fläskkarrén i mitten av plastfilmen. Lägg skivorna lite omlott.

 

Fyll färskostblandningen i en spritspåse och spritsa en sträng på den nedre delen av den Vindelnrökta fläskkarrén (ca 2 cm från kanten). Ta sedan tag i den nedre delen av plastfilmen och lyft försiktigt, rulla ihop den Vindelnrökta fläskkarrén likt en sushirulle. Lägg in rullen i frysen ca 10 minuter och ta sedan ut och skär i bitar. Garnerna bitarna med lite extra syltlök och persilja. Servera och njut!

 

 

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se