Omelettrulle med Vindelnrökt Sidfläsk

Cirka 12-15 rullar

 

1 paket Vindelnrökt sidfläsk, färdigskivat (ca 100 g)

4 ägg

6 msk mjölk

salt och peppar

smör till stekning

en näve hackade örter (kan uteslutas)

 

Gör så här:

Gör en omelettsmet av ägg och mjölk, salta och peppra en aning men var försiktig med saltet eftersom sidfläsket tillför sälta. Smält smör i en stekpanna och häll i hälften av omelettsmeten, stek en tunn omelett. Strö gärna över lite hackade örter när äggsmeten stannat. Lägg upp på fat och låt svalna. Stek en omelett till på samma sätt.

 

Dela sidfläsket i två delar på längden. Skär tunna remsor av omeletterna, ca 5 cm breda och rulla ihop. Snurra en skiva sidfläsk runt varje rulle.

 

Lägg i ugnsform och tillaga ca 10-12 minuter i 200 grader tills sidfläsket blivit lite knaprigt. Låt rullarna rinna av på hushållspapper innan servering. De blir lika goda kalla som varma.

 

Tips! Receptet fungerar lika bra med Vindelnrökt skinka, då slipper du tillaga rätten i ugn och är klar på ett kick!

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se