Matig sallad med Vindelnrökt Fläskfilé, sparris, quinoa och honungsdressing

Ingredienser:

 

200 g Vindelnrökt fläskfilé, skivor

250 g grön sparris, i tunna skivor (behåll topparna i 3 cm bitar)

4 portioner kokt quinoa

8 rädisor, tunt skivade

1 kruka sallad, i mindre bitar

0,5 fetaost, smulad

 

Honungsdressing

0,75 dl kallpressad rapsolja

0,25 dl sherryvinäger

2 msk honung

Salt och svartpeppar

 

 

 

Gör så här:

Börja med att skära sparrisen i mindre bitar, ta bort den ”träiga” delen i botten. Koka sparrisen ca 3 minuter i rikligt saltat vatten. Skölj sedan sparrisen i kallt vatten och ställ åt sidan.

 

Blanda alla ingredienser till honungsdressingen i en skål eller en dressingflaska.

 

Skölj salladen i kallt vatten och bryt den i mindre bitar. Torka salladen i en salladsslunga och lägg upp i en stor skål. Blanda sedan i quinoa, sparris och rädisor.

 

Toppa salladen med Vindelnrökt fläskfilé och smulad fetaost. Ringla över honungsdressingen och servera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se