Honungsbräckt Vindelnrökt Skinka

600 g Vindelnrökt Skinka

2 msk flytande honung

700 g butternutpumpa

75 g smör

1 msk vispgrädde

3 riv muskotnöt

 

Gör så här:

Börja med att skiva och gnid in den Vindelnrökta skinkan med honung, låt ligga i två timmar. Skala, ta bort kärnhus, dela och skär centimeterstora kuber av butternutpumpan och låt koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk, cirka 18 minuter. Sila av vattnet och kör till en jämn puré i matberedare med smör, grädde och muskotnöt. Smaka av med lite salt. Stek den honungsmarinerade skinkan i torr, het panna precis innan servering. Tips: För extra god puré, ta stekfettet från skinkan och blanda i precis innan servering.

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se