Grillad isbergssallad med Vindelnrökt Sidfläsk och ädelostdressing

Ingredienser:

 

200 g Vindelnrökt sidfläsk, skuret i 8 skivor

50 g valnötter, grovt hackade

1 isbergssalladhuvud

2 msk kallpressad rapsolja

Grovmalen svartpeppar

 

Ädelostdressing

50 g gorgonzola

1,5 dl crème fraiche

0,5 citron, saften

1 msk olivolja

1 tsk honung

Salt och svartpeppar

 

 

 

 

Gör så här:

Börja med ädelostdressing: Lägg alla ingredienser till dressingen i en matberedare och mixa. Häll upp i en skål.

 

Dela isbergssalladen på mitten och ta bort ”stammen”, skiva det Vindelnrökta sidfläsket i 8 skivor. Grilla sedan isbergssalladen över en riktigt varm kolbädd. Grilla ca 3 minuter på varje sida. Lägg sedan på det Vindelnrökta sidfläsket och grilla tills det fått fin färg och blivit lite knaprigt.

 

Skär salladen i grova bitar och lägg upp på en plåt eller ett fat. Lägg ut det Vindelnrökta sidfläsket och ringla över ädelostdressing. Strö över valnötter och gräslök. Ringla över kallpressad rapsolja och grovmalen svartpeppar. Servera och njut!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se