Fläskpannkaka med Vindelnrökt Sidfläsk

4 portioner

 

500 gram Vindelnrökt sidfläsk, tärnat

4 ägg

8 dl mjölk

4 dl vetemjöl

smör

salt

lingonsylt till servering

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa sönder äggen lätt. Tillsätt hälften av mjölken samt hela mängden mjöl. Vispa detta till en slät smet och fyll sedan på med resten av mjölken och vispa en kort stund.

 

Sätt in plåten när ugnen är varm, så plåten hinner bli varm innan smeten hälls i. På så sätt blir fläskpannkakan lite högre och luftigare. När plåten blivit varm, lägg i en klick smör och fördela sidfläsket jämnt över ytan och låt det brynas i ugnen ca 10 min. Häll sedan på pannkaksmeten.

 

Ställ in plåten i mitten av ugnen ca 35 minuter eller tills pannkakan blivit gyllenbrun och inte är kladdig i mitten. Servera gärna med lingonsylt.

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se