Fiskburgare med Vindelnrökt Sidfläsk

Fiskburgare

500 g vit fisk t.ex torsk, sik eller kolja

2 st ägg

2½ dl vispgrädde

½ dl färsk koriander

1 st röd chili

6 g salt

1 tsk grovmalen svartpeppar

 

Rostad vitlökssås

8 klyftor vitlök eller 2st solovitlökar (grovhackade)

1 st medelstor gul lök (grovhackad)

5 dl visprädde

3 msk oxfond.

30 g smör

Salt & peppar

 

Jordärtskoks- och potatispuré

400 g skalad mjölig potatis

400 g skalade jordärtskockor

3 dl vispgrädde

100 g smör

Det Vindelnrökta sidfläsket skär du i små tärningar, knapersteker och strör över purén och fiskburgaren innan servering. Fantastiskt gott!

 

Gör så här:

Fiskburgaren:

Stoppa alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät smet. Forma fyra stycken burgare med blöta händer. Bryn i olivolja i en stekpanna och baka av i ugnen på 150 grader till en kärntemperatur på 56 grader.

 

Vitlökssås:

Grovhacka vitlökarna, rosta med den gula löken i en torr gjutjärnspanna tills de blir lätt brynta. Lägg över i en liten kastrull, slå på grädde och fond. Koka i ca 10 minuter och mixa sedan med en stavmixer. Slå tillbaka i kastrullen och montera ner smöret. Smaka av med salt och peppar.

 

Puré

Koka jordärtskockorna och potatisen mjuk. Koka upp grädden och smöret och mixa med potatis och jordärtskocka. Smaka av med salt och peppar.

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se