Färskpotatisstomp med Vindelnrökt Sidfläsk

Ingredienser:

 

600 g färskpotatis

100 g sidfläsk, i små tärningar

50 g brynt smör

1,5 dl gräddfil

1 dl dill, finhackad

0,5 dl gräslök, finhackad

1 krm salt

1 krm nymalen svartpeppar

 

 

 

 

 

Gör så här:

Börja med att skrubba färskpotatisen, lägg den i en kastrull med rikligt saltat vatten. Koka potatisen tills den är mjuk igenom.

Tärna det Vindelnrökta sidfläsket i så små tärningar du kan, stek i en panna tills det blir knaprigt och ställ åt sidan.

Lägg smöret i en kastrull och koka smöret tills det börjar bli gyllenbrunt, kom ihåg att röra om i botten. När smöret börjat bli gyllenbrunt drar du det åt sidan. Hacka dill och gräslök.

 

När potatisen kokat klart häller du av vattnet. Ta sedan en stomp eller en slev och pressa försiktigt sönder potatisarna. Häll sedan på det brynta smöret, gräddfil, örter och det stekta Vindelnrökta sidfläsket. Blanda runt och smaka sedan av med salt och peppar. Servera genast!

 

 

 

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se