Färskoströra med Vindelnrökt Skinka

Ingredienser:

Ca. 15-20 snittar, eller ägghalvor

 

150 g Vindelnrökt skinka

200 g färskost

1 dl crème fraiche

1 msk pepparrot, riven

1 tsk dijonsenap

1 nypa svartpeppar

1 msk finhackad gräslök

 

Till servering

Ägghalvor, vörtbröd eller Malaxlimpa

1 burk cornichoner

 

 

Gör så här:

 

Tärna Vindelnrökt skinka i mindre bitar. Lägg i en matberedare där du har monterat knivbladet. Mixa skinkan tills det nästan blivit en ”massa”. Lägg därefter i övriga ingredienser.

 

Mixa blandningen på låg hastighet tills allt blandats ihop till en jämn smet. Låt blandningen vila i kylen ca en halvtimme. Servera röran på ägghalvor eller små brödbitar och garnera med finhackad gräslök och cornichoner.

 

 

Tips!

Passar perfekt på julbordet eller som välkomstsnittar. Tillsätt t.ex. kall kokt potatis i skivor på brödet och du får en lite matigare macka.

Tillsätt lite paprikapulver och tabasco i röran och servera i en bakad potatis.

 

Perfekt rätt för dig som äter LCHF (om du serverar på ägghalvor).

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se