Bruschetta med paprikaröra, citronmajonnäs och Vindelnrökt Fläskfilé

Ingredienser:

 

Till ca 12 snittar

12 skivor baguette, grillad

12 skivor Vindelnrökt fläskfilé (ca 120g)

0,5 dl pinjenötter, rostade

0,5 dl persilja, finhackad

2 msk olivolja

 

Paprikaröra

200 g grillad paprika

1 vitlöksklyfta

1 msk olivolja

1 krm salt

1 krm chiliflakes

 

Citronmajonnäs

1 äggula

0,5 msk dijonsenap

2 dl rapsolja

Ev. 1 msk vatten

1 citron, skalet

0,5 citron, saften

Salt

 

Eller

2 dl färdig majonnäs

1 citron, skalet

0,5 citron, saften

Salt

 

 

 

 

Gör så här:

Börja med citronmajonnäs: Lägg äggula och dijonsenap i en bunke och vispa tills det blir lite fluffigt. Samtidigt som du vispar kraftigt häller du försiktigt ner olja (till en början droppvis, för att sedan hälla i en tunn stråle) i ägg och dijon-blandningen. Allt eftersom kommer majonnäsen att tjockna, om du tycker att den blir för tjock så häller du i vatten. Använd all olja. Om du använder färdig majonnäs är det bara att blanda resterande ingredienser med majonnäsen.

 

Smaka av majonnäsen med rivet citronskal, citronsaft och salt. Häll sedan upp i en spritspåse.

 

Paprikaröra: Lägg rostad paprika, vitlök, olja, salt och chiliflakes i en matberedare. Mixa tills det blivit en röra. Häll upp i en skål och ställ in i kylen.

 

Skär 12 skivor av en baguette och grilla lätt i en grillpanna eller i ugnen tills de fått fin färg.

 

Hacka färsk persilja och skiva 0,5 cm tjocka skivor av Vindelnrökt fläskfilé.

 

Nu är det dags att lägga upp snittarna. Börja med att placera ut brödbitarna på ett fat och ringla över lite olivolja. Klicka ut lite paprikaröra, spritsa en liten klick med citronmajonnäs och lägg på Vindelnrökt fläskfilé. Toppa snittarna med rostade pinjenötter och persilja. Servera och njut!

 

 

 

 

 

 

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se