Boeuf Bourguignon på älg och Vindelnrökt Sidfläsk

1,2 kg tärnad älgfransyska

120 g Vindelnrökt sidfläsk

1 st grovhackad gul lök

20 g torkade trattkantareller

3 st grovhackade vitlöksklyftor

3 st skurna morötter

1 msk färsk timjan

2 msk kalvfond

3 dl rött vin

3 st lagerblad

2 msk tomatpuré

Vatten

Smör

 

Gör så här:

Bryn köttet i smör och lyft över till en gryta. Slå på vinet och vatten tills köttet är täckt. Koka upp och skumma av. Fräs gul lök, vitlök, tärnat sidfläsk och timjan i smör i en stekpanna. Lägg fräset i grytan, tillsätt lagerblad, tomatpuré och morötter och låt koka tills köttet är mört. Smaka av med salt och svartpeppar.

Vindelns Rökeri AB, Hantverkarvägen 10, 922 31 Vindeln

0933 - 100 35, info(at)vindelnrokt.se